www.vochoorn.nl  | De officiële website politieke partij VOCHoorn

Geen coffeeshop in binnenstad

Versturen per e-mail Print dit bericht

De fractie van VOCHoorn is zeer teleurgesteld over het besluit van de burgemeester om het mogelijk te maken dat in Hoorn met ingang van 1 mei a.s. de coffeeshop  op de Dubbele Buurt weer open mag.

Tijdens de commissievergadering  is uitgegaan van voortschrijdend inzicht en was VOCHoorn bereid in het uiterste geval een 2e coffeeshop te gedogen. Waar VOCHoorn aan vast heeft gehouden is dat de  coffeeshop (1 of 2) niet in het centrum of in een woonwijk mag.

Bewoners en ondernemers hebben recht op een  veilige en rustige woon/werkomgeving zonder coffeeshop.

Ervaringen uit het verleden leren namelijk dat deze shops voor overlast zorgen. Ondanks goede wil van de coffeeshop ondernemers is de overlast gebleven. Eerder op het Kerkplein en nu weer op de Dubbele Buurt bleek dat na sluiting van de coffeeshop de rust weder keerde en de omwonenden het woon- en werkplezier hervonden.

De ondernemers die vaak flink hebben geinvesteerd in hun bedrijven vrezen nu de terugkomst van de overlast en terugloop van hun inkomsten. Al jarenlang hebben de bewoners/ ondernemers overlast van de bezoekers en er was beloofd dat de coffeeshop daar weg zou gaan. VOCHoorn heeft in de gemeenteraad laten blijken dat zij geen coffeeshop in het centrum wil en juist niet bij woningen. Waarom er dan toch voor deze locatie is gekozen, is onze fractie een raadsel en vraagt zich dan ook af of er wel serieus is gezocht naar een tweede locatie aan de rand van de stad.

VOCHoorn doet een dringend beroep op de burgemeester om de opening van de coffeeshop op de Dubbele Buurt terug te draaien.